Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2007 03:18 - Видинският кмет отдаде Общински пазар на фирма фантом.
Автор: korupciqvidin Категория: Новини   
Прочетен: 4861 Коментари: 6 Гласове:
0



Предложение
от д-р Иван Ценов - кмет на Община Видин.
Относно: участие на Община Видин в смесено дружество с ограничена отговорност с наименование "Тържище и пазари" ООД.

Дами и господа общински съветници, 
До община Видин е отправено предложение от "Алекс Трейд - 99" ЕООД -гр.София  за инвестиране в реконструкция, модернизация и експлоатация на част от Централен общински пазар - Видин. За да се реализира този проект , който е в полза на Общината трябва да бъдат разрешени няколко въпроса. Един от тях е правното обезпечаване на бъдещата съвместна дейност в тази област . Предложено е създаване на ООД между Община Видин и "Алекс Трейд-99", като общината да участва с непарична вноска , а фирмата с парична такава. Към момента на внасяне на предложението  е необходимо ОбС - Видин на основание чл. 113 от ТЗ , чл. 21, ал.1,т.8 и 9 от ЗМСМА, чл.64, ал.1,5 , във връзка с чл.69 от НРПСУРОБИ на Община Видин да вземе следното решение. 
РЕШЕНИЕ; номер 51.
Относно; Предложение от д-р Иван Ценов - кмет на Община Видин за участие на Община Видин в смесено дружество с ограничена отговорност с наименование "Тържища и пазари" ООД.
На основание чл.21, ал.1, т.8 и 9 от ЗМСМА и чл.113 от ТЗ във връзка с чл.64,ал.1, т.5 и чл.69 от НРПСУРОБИ.
       Реши: 
1. приема да се учреди между Община Видин и "Алекс Трейд-99" ЕООД- гр. София , дружество с ограничена отговорност "Тържища и пазари" ООД със седалище: гр. Видин и предмет на дейност : строителство, проектиране и монтажна дейност.
2.Приема Община Видин да участва в дружеството с непарична /апортна/ вноска , представляваща обособена част от терена на Централен Общински пазар - Видин.
3. Възлага на кмета на Община Видин да възложи изготвянето на експертна оценка от трима лицензирани оценители на апортната вноска на Община Видин и да представи дружествения договор на следващото заседание.
4. Задължава Кмета на Община Видин след изготвяне по съответния ред на оценката да изготви предложение до ОБС- Видин, което да съдържа останалите условия при които Община Видин ще участва в Дружеството , изискуеми от ТЗ и Наредбите на ОБС - Видин за валидното му учредяване и вписване в съответния регистър.
5.На основание чл.16 от ЗАП допуска предварително изпълнение на решението.

  Председател на ОБС -Видин.
                             Ил. Раденовски

Областен управител - Област Видин

ЗAПОВЕД РД25/24.
След като разгледах решенията на редовната сесия на Общински съвет - Видин , на основание чл.32 ал.2 във връзка с чл.31 ал.1, т.5 от Закона за администрацията.
                 СПИРАМ:
Изпълнението на решение номер.51 , взето с протокол номер.5 на общински съвет - Видин като незаконосъобразно.
Мотиви: Решението е взето в противоречие с процесуалните и материалноправни разпоредби , касаещи условията и реда за образуване на дружество с ограничена отговорност и разпореждане с общинско имущество.
Решение номер.51 е незаконосъобразно, тъй като не съдържа съществени елементи - задължителни негови реквизити, изискуеми съгласно основните принципи и  разпоредби на ЗМСМА , ЗОС и ТЗ. Решението е прието при неясна фактическа обстановка относно апортната вноска на общината, с която последната ще участва в дружеството, оттам и размера на дела на общината в него и съответно отговорността и за задълженията на последното.
С горното решение Общински съвет - Видин "приема" да се учреди ООД между Община Видин и "Алекс Трейд- 99" ЕООД - София. Видно от предложението  на Иван Ценов, до Общината е отправено предложение  от "Алекс Трейд-99" ЕООД за осъществяване на съвместна търговска дейност. Към материалите по решението не е приложено предложението на "Алекс Трейд-99" с условията , при които последното предлага  да се образува дръжеството. Общинският съвет следва да е запознат с тези условия и да ги обсъди при вземане на решението във връзка с правомощията му по чл.21 ал.1 т.8 и т.9 от ЗМСМА. Такива конкретни измерения и условия на съвместното дружество не са заложени и в предложението на кмета на община Видин за приемане на решението.
Съгласно чл.113 от ТЗ , ООД се образува между едно или повече лица , които отговарят за задълженията на дружеството с дяловата си вноска в капитала на последното. В т.2 от решението си , Общински съвет приема Община Видин да участва в дружеството с непарична вноска , представляваща обособена част от терена на Централен Общински пазар  - Видин . като не е конкретизиран размера на дяловете на "съдружниците" в дружеството ( в това число дела на общината) и капитала на дружеството и не е индивидуализирал обособената част от терена на Централен Общински Пазар - Видин, Общински съвет е взел решение без да се произнесе по основни , задължителни негови реквизити.Във връзка с горното Общински съвет е в невъзможност да определи и отговорността, която Община Видин ще носи при учредяване на такова дружество, с оглед разпоредбите на ТЗ, касаещи ООД-то. Последното обстоятелство следва да бъде обсъдено от Общинския съвет при вземане на такова решение.
В т.3 от решението , Общински съвет - Видин възлага на Кмета на Община Видин да възложи изготвянето на експертна оценка на апортната вноска на общината и да представи дружествения договор. Видно от съдържанието на самото решение, както и от посочените в него правни основания за вземането му, последното по своята същност представлява разпореждане с общинско имущество. Съгласно разпоредбата на чл.21 ал.1 т.8 от ЗМСМА правото да се разпорежда с общинско имущество е предоставено на Общинския съвет, с оглед качеството му на орган на местното самоуправление. Като не е индивидуализирал апортната вноска на общината в дружеството и в същото време е възложил на кмета на общината да възложи оценка на тази вноска , фактически общински съвет делегира мълчаливо и незаконно свои права и задължения, произтичащи от закона на друг орган - Кмета на Общината. Последният от своя страна за да възложи реално оценката , ще следва да определи и съответно да индивидуализира тази апортна вноска.
Видно от представените данни липсват и каквито и да е данни относно търговеца "Алекс Трейд-99"ЕООД- София, с който Община Видин ще учреди ООД-то. , липсват данни относно актуалното му състояние на търговец и.т.н обстоятелства , които Общински съвет следва да обсъди при вземане на решението. Съгласно 2 бр. справки вх.номер6905/20 на Информационно обслужване АД - Видин в националната информационна система "Делфи" няма вписан търговец с име "Алекс Трейд- 99" ЕООД София.

С оглед на горното и на основание чл.32 ал.2 предложение първо от Закона за администрацията решение 51 , взето с протокол номер 5. на Общински съвет - Видин , следва да бъде спряно и отнесено до Окръжен съд - Видин , който следва да се произнесе. 
Заповедта да се връчи на предесдателя на Общински съвет - Видин и на кмета на Община Видин за сведение и изпълнение.

  Областен управител: Мартин Дончев




Тагове:   фирма,   кмет,   общински,   отдаде,   фантом,


Гласувай:
0



1. анонимен - “Изчезнаха тролеите на Видин”.
16.04.2007 13:43
Постановление за отказ да се образува наказателно производство от 10.02.2003 г. на Окръжна прокуратура - Видин относно твърдение за извършено корупционно престъпление, “Изчезнаха тролеите на Видин”.
Окръжна прокуратура - Видин възлага на РДВР – Видин извършването на предварителна проверка, която приключва с мнение за прекратяване. Прокуратурата е върнала преписката на РДВР – Видин за извършването на допълнителна проверка. В резултат на конкретните указания РДВР изисква от Държавен архив – Видин документи по случая. Към преписката е приложена справка, че в Държавен архив – Видин не е открита кореспонденция за целево финансиране и изграждане на тролейбусна линия в гр. Видин, но било отразено че изграждането й било замразено. В постановлението се сочат обяснения на кмета на община Видин, че отпуснатите средства били изчерпани. Прокуратурата приема, че кмета е разпоредил охрана на тролейбусната линия. Прокуратурата мотивира отказа да образува наказателно производство със събраните по преписката материали и с наличието на обективни причини за реализирането на проекта (сочи, че в този см. е и Решение № 277–76 – І. н. о. на ВС на РБ). Като приема, че липсват данни за извършено престъпление от общ характер прокуратурата постановява отказ да образува наказателно производство и прекратява преписката.
цитирай
2. анонимен - Явно някой не си е свършил работата.
21.04.2007 11:12
16.04.2007 В неделя, малко след 13.00 часа в района на Общински пазар – Видин клон се счупи и падна пред магазин, точно секунди преди майка с количка да мине от там. Чист късмет. Търговците на пазара заявиха, че и друг път клони са падали върху павильоните и магазините. Големият късмет е, че това стна в неделния ден, когато няма хора. Ако клона бе паднал в събота, когато е пазарния ден във Видин със сигурно щеше да има пострадали. Същевременно миналата седмица от общината обявиха, че е започнало прочистването на опасните дървета и клони в населените места от община Видин. От пресслужбата на видинското кметство уточниха, че действията са предприети, за да се предотвратят възможни инциденти. 26 молби от учебни заведения и 9 от селища в общината за почистване на дървета и клони са подадени до момента. Приоритетно се прочистват районите около учебни заведения и обществени места. Интересното е, че по обществено място от пазара сигурно няма. 16.04.2007 В неделя, малко след 13.00 часа в района на Общински пазар – Видин клон се счупи и падна пред магазин, точно секунди преди майка с количка да мине от там. Чист късмет. Търговците на пазара заявиха, че и друг път клони са падали върху павильоните и магазините. Големият късмет е, че това стна в неделния ден, когато няма хора. Ако клона бе паднал в събота, когато е пазарния ден във Видин със сигурно щеше да има пострадали. Същевременно миналата седмица от общината обявиха, че е започнало прочистването на опасните дървета и клони в населените места от община Видин. От пресслужбата на видинското кметство уточниха, че действията са предприети, за да се предотвратят възможни инциденти. 26 молби от учебни заведения и 9 от селища в общината за почистване на дървета и клони са подадени до момента. Приоритетно се прочистват районите около учебни заведения и обществени места. Интересното е, че по обществено място от пазара сигурно няма. Явно някой не си е свършил работата.
цитирай
3. анонимен - И какво стана, тези които най-...
04.05.2007 01:49

И какво стана, тези които най-много нарушават законите в Република България, срещу който се водят дела съда, и има проверки има констатации на различни институции , тези биват изпращтани в Брюксел, я като евронаблюдатели, я като представители в европарламента и отговарят за различни ресори. Това държава ли е? Това е Стефан Софиянски , Иван Ценов и кои знае колко други ще заминат!!!!
цитирай
4. анонимен - Общински съвет гласува за строи...
04.05.2007 01:52
Общински съвет гласува за строителство на даден обект. След което кмета на Община Видин обявява обществена поръчка, сключва се договор с въпросната фирма. След което още през 2004г. общински съвет взе решение засъздаване на строителна група в общината от 30 човека. Общината след което превежда парите на строителната фирма спечелила обществената поръчка. И на обектите се изпраща строителната бригада от общината, която получава заплата от общинските, нашите пари с които си пращаме данаци. Дано има институция която наистина не само да говори, че се бори с корупцията , а да докаже с действия и наистина да бъде потърсена отговорност на нарушителите на издочването на държавния и общински бюджети. По този начин общи работници 30 на брой строят сгради без да имат представа за това. ДНСК остава безмълвна . А общината се превръща в строителна фирма
цитирай
5. анонимен - Управниците на Видин искат да си ...
04.05.2007 01:56
Управниците на Видин искат да си останат само те.О. К.Корупцията в града е страшна. Не искам да говоря празни приказки.Има страшно много сигнали на всички нива ,и при главния прокурор .Поне 3-4 човека от управниците на Видин триябва да влезнат в затвора за далго време и да им се отнемат имуществата които не са малком повярваите.Видинчани не стоите безучастни.Видин загива.
цитирай
6. анонимен - Корупцията е не само в общината зад ...
04.05.2007 02:01
Корупцията е не само в общината зад нея стои и окръжния прокурор на Видин.Мъжа на въпросния прокурор работи в Общината като шеф на отдел ,,Екология".Зад него стои и ДНСК-вИДИН КОИТО СИ ЗАТВАРЯТ ОчИТЕ ЗА ХИЛЯДИТЕ УНИщОЖЕНИ ЗАЛЕНИ ПЛОщИ, И СТРОИТЕЛСТВОТО НА МАГАЗИНИ И ТЪРГОВСКИ КОМПЛЕКСИ.Вижте пред ул ,,Кокиче",пред Дип Вида,всички кръстовища , пред телевизия,,Видин",Но явно в страната няма институциии,явно няма държава която да се противопостави на безаконието.Да не говорим на хилядите левове отпуснати на инициятивен комитет за изграждането на Успение Благородично пред гробишния комплекс.Безобразията продължават ,а прокуратурата мълчи ли мълчи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: korupciqvidin
Категория: Политика
Прочетен: 916662
Постинги: 173
Коментари: 1375
Гласове: 1795
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930