Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2008 14:12 - Поредна измама
Автор: korupciqvidin Категория: Политика   
Прочетен: 6589 Коментари: 15 Гласове:
0

Последна промяна: 24.12.2008 13:54


Прессъобщение на Община Видин:


“Титан Ас” ЕООД е фирмата, която ще почиства Видин до приключването на обявената нова процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител за сметоизвозване и сметосъбиране на територията на община Видин. Изборът на фирмата е осъществен съобразно изискванията на ЗОП. От “Титан Ас” ЕООД вече са докарали във Видин необходимата техника и нови контейнери за битови отпадъци. Фирмата извършва услугата в над 30 общини на територията на страната и гарантира качествено изпълнение. Както стана ясно общината прекрати едностранно договора с “Титан Север” ООД поради системно неизпълнение на клаузите по контракта от страна на досегашния концесионер. Продължават опитите на въпросната фирма да съботира почистването на града, за което общината надлежно е уведомила санитарнохигиенните органи и полицията и очаква своевременни мерки.

,,Въпросната фирма" (бел. ,,Титан - Север"") е всъщност собственост , дъщерна фирма на ,,новоизбрания чистач ,, Титан Ас ЕООД"".
http://www.titan-bg.com/hystorybg.html




Гласувай:
0



1. анонимен - от трън, та на глог, че е по-високо. ...
12.08.2008 14:33
от трън,та на глог, че е по-високо.
всички мошеници са от едно котило, начело с ГЕРБ. "титан асът" е хвърлил луди пари за кампанията на Видов и сега ще си ги избиваа... като източва видинския бюджет...
цитирай
2. анонимен - Вие да не очаквахте този слабоумен ...
12.08.2008 16:27
Вие да не очаквахте този слабоумен алкохолик, напътстван с римоут контрол от съпругата си , който за една година управление все още назовава ВИДИНЧАНИ <видинлии>да направи нещо по-различно от обиграния мошеник, но далеч по-интелигентен негов предшественик Иван Ценов?
Още когато вие ,от корупция видин, негласно подкрепихте монтанският селяндур написах какво ще се случи.
цитирай
3. анонимен - Прилагам писмо на мажоритарния собственик на "Титан-север"
12.08.2008 17:08
До
Неделчо Драгомиров Конов
Управител на „Титан Север” ООД

ПИСМО

От
„Титан Ас” ЕООД, гр. София, бул. България 111, ет.3
Булстат 121317720, представлявано от управителя Димитър Йосифов Борисов, мажоритарен съдружник в „Титан Север” ООД


Господин Конов,

Представляваното от мен дружество „Титан Ас” ЕООД, в качеството си на мажоритарен съдружник в „Титан Север” ООД е особено обезпокоено и загрижено от кризисната ситуация, която за пореден път Вие създавате в Община Видин.
Въпреки, че „Титан Ас” от три месеца финансира изплащането на заплати на работниците в „Титан Север” и закупуването на горива за специалицзираната техника на дружеството с цел същото да функционира нормално и да осъществява дейността по поддържане на чистотата в Община Видин на необходимото ниво, Вие за сетен път не сте в състояние да управлявате това дружество и да изпълнявате задълженията си по договора за обществена поръчка.
Необясними за нас са поредицата от факти, оповестявани от медиите в град Видин, от националните медии и от общинската администрация:
- че в град Видин за пореден път не се вдигат контейнерите и същите са препълнени от дни;
- че работниците за пореден път не излизат да изпълняват задълженията си по трудовите си договори;
- че специализираната техника за пореден път бездейства и не излиза от базата;
С действията и бездействията си Вие действате против интересите на дружеството, нанасяте му вреди и застрашавате „Титан Север” с предсрочно прекратяване 10 годишния договор за обществена поръчка, сключен с община Видин, а с тове и лишаването на дружеството от един сигурен и стабилен приход.
Нещо повече, „Титан Ас” е дружество с доказана репутация в повече от 30 общини в Република България и безспорен лидер в управлението на отпадъците, за което дори пише реномирания вестник Дневник в днешния си брой от първа страница, но с бездействията си Вие накърнявате добрата репутация на „Титан Ас” в национален мащаб. Това е недопустимо за нас, тъй като десет години сме градили тази репутация.
Поради изложеното, отново апелирам за незабавно преодоляване на кризата и вращане на работниците на работните им места, като ще Ви държа отговорен за посочените по-горе действия и бездействия.

Гр. София Управител:
09.07.08г. За „Титан Ас” ЕООД Димитър Борисов

Коментарите, че дори мажоритарния собственик не желае да работи повече с управителя на Титан-Север са излишни.
ВИДИНЧАНИ, призовавам първо да се информираме и после да изказваме мнения.
цитирай
4. анонимен - вижте сега, машинациите не инте...
12.08.2008 17:45
вижте сега, машинациите не интеерсуват нит омен, нит огражданството.
факт са купищата боклуци по улици и квартали и смрадта, която се носи.
притова видях, че контейнерите, които в момента се разполагат ,са пластмасови...ще идат за нула време...въобще една такава буклучена несигурност и нетрайност има в цялата работа...
а Видов се измъкна и недава никакви обяснения защо Видин завоня!!!!!
това стопанин ли му викате!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
5. анонимен - До номер 3
12.08.2008 20:08
Номер 3 или си глупак или платен провокатор. Гражданите на Видин не са толква глупави за да се хванат на измислени конфликти и измиване на ръце с човечето Конов. Всички са наясно, че е само пьонка, а водеща е фигурата на Васил Иванов - майка му е основен акционер в Титан Ас, а криминалните му приятелства с Ценов и лица от Общинския съвет доведоха до финансовите злоупотреби, за които и новата управа съобщи.
Читателите на Корупция Видин са доста над нивото на общинските чиновници и няколкото платени журналистчета, че да ги баламосвате с подобни измишльотини. Надявам се , че скоро администраторите на Корупция Видин ще публикуват материалите и снимките, делата за съмнително придобитото имущесто на главния секретар на общината - Таня Омайникова.

Вън , селска паплач от Видин!
цитирай
6. анонимен - аз лично ще чакам с нетърпение ра...
12.08.2008 21:40
аз лично ще чакам с нетърпение разкритията за Таня Омайникова- чувам, че била доста надменна...
некъв бизнес с плавателни съдове има...а пък бизнеспартноьрите на управляваното доскоро от нея Кула ринг, направо са на върха на щастието си, че тя се е измела оттам.Защо ли?
цитирай
7. анонимен - До номер 5
13.08.2008 08:07
Внасям пояснение, защото явно си неинформиран или не желаеш да бъдеш информиран:
Майката на Васил Иванов притежава 34% от "ТИТАН-СЕВЕР" /забележи ТИТАН-СЕВЕР/, останалите 66% са на "Титан АС".
цитирай
8. анонимен - Не ме интересува колко процента ...
13.08.2008 11:32
Не ме интересува колко процента притежава, а че разлика между Титан Ас и Титан Север няма на всички е ясно. Ясно е и по отношение на останалите ,,Титани'', стопансисващи кучетата, осветлението, озеленяването и почти всичко. За човек с елементарна грамотност е ясно, че регистирирането на дъщерни фирми се използва за придаване на формална законност на един дълбоко криминален процес
цитирай
9. анонимен - Дам, нещата във Видин и въобще в Б...
13.08.2008 11:37
Дам, нещата във Видин и въобще в България ще се оправят, когато българите започнат да се ограмотяват.
Колко време ви трябва да разберете, че тези във високата сграда плащат с вашите пари - рекрутирани от данъци, таксии и.т.н.ТЕ ПАРИ НЕ ИЗКАРВАТ!!!
цитирай
10. анонимен - "за хората с елементарна грамотност"
13.08.2008 13:02
Значи всички чуждестранни дружества, регистрирали дъщерни фирми в България или други държави са "придали формална законност на един дълбоко криминален процес?!!?!!?!!?
Докъде я докарахте "интелигентни мислители"!
цитирай
11. анонимен - Срам чиновник НЕМА. Явно на вас в ...
13.08.2008 14:02
Срам чиновник НЕМА. Явно на вас в Общината ви се плаща за водене на измислени спорове!
какво от казаното не успя да разбереш?
Осъществяването, обслужването от Титан Ас и дъщерните и фирми на почти всички дейности, които общината възлага и плаща с данъците на видинските данъкоплатци в развитите общества е поставено извън закона - т.нар. антимонополно законодателство; съществуват и съответните органи за осъществяване на регулация и контрол - такъв в България е КЗК (Комисия за защита на конкуренцията). Нещо повече, по силата на Присъединителния договор европейското антимонополно законодателство е пряко приложимо, без необходимост от ратификация, и е задължително за всички субекти на правото.
цитирай
12. анонимен - Къде бяхте досега?
14.08.2008 08:12
Къде бяхте досега - 5 год. всички дейности, които общината възлага и плаща със средства от събрани данъци се обслужваха от дъщерни дружества - свързани лица??? До този момент - никакъв коментар, а сега избраната фирма ВРЕМЕННО да почиства, разбуни съвестта Ви и Ви припомни някои "професионални" знания. МЕРИТЕ С РАЗЛИЧЕН АРШИН, Дами и Господа!
С такива професионалисти накъде???
цитирай
13. анонимен - До 12
14.08.2008 10:51
Мисля, че най-малко е несправедливо да обвинявате публикуващите в Корупция Видин за липсата на гражданско общество.можете да прегледате и позицията в по-старите публикации в уверение ,че корумпираната видинска управа е подлагана на унищожителна критика.Въпросът е обаче ,че негативните явления продължават и в управлението на новоизбрания кмет
цитирай
14. анонимен - Korupciya vidin
14.08.2008 12:52
se griji za Ob6tinata???? Bokluci
цитирай
15. анонимен - tupia sait
22.11.2008 14:22
napihete neho v polza na 4vartoklasnisite
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: korupciqvidin
Категория: Политика
Прочетен: 917587
Постинги: 173
Коментари: 1375
Гласове: 1795
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930