Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2008 00:07 - Откоровенията на един луд : ,, Видин има бъдеще на модерен европейски град''
Автор: korupciqvidin Категория: Политика   
Прочетен: 3228 Коментари: 2 Гласове:
0



Нека заедно да направим Видин - северозападната врата на съвременна България – един модерен европейски град! За това призова днес, от трибуната на Общинския съвет, областният управител инж. Кръстьо Спасов. На тържествена сесия, посветена на духовния празник на Видин, Кръстьо Спасов отправи приветствие към общинските съветници, жителите и гостите на общината.
 „Едно от най-популярните определения за нашия град е, че той е врата към Европа. На мен ми се ще обаче ние, които живеем, работим и отглеждаме децата си тук, да гледаме на Видин като на врата и към България. Отдавна много от приоритетите на нашия град и община са и национални приоритети”, подчерта в словото си областният управител. Кръстьо Спасов изрази увереност, че  Видин има бъдеще заради богатото си историческо минало, заради големия си културен и духовен потенциал, заради стратегическото си географско място и най-вече заради хората си. „Нужна е воля, мъдрост, отговорност и единство, за да оползотворим това богатство чрез смели управленски решения, модерни проекти, свободна  и динамична стопанска иницатива”, изтъкна Спасов.       
Крайно време е да надмогнем съзнанието, че живеем на края на държавата, призова още областният управител на Видин, който не скри вълнението си от това, че животът  му на гражданин, общественик, политик и държавник, е бил винаги свързан с живота на града. „Това, което най-много дължим на себе си и на децата си, е самочувствието! Самочувствието, че сме жители на европейски град с повече от 20 века история. Самочувствието, че винаги сме били изключително важен стратегически център не само географски, но и политически, и културен”, подчерта Кръстьо Спасов в приветствието към своите съграждани и заяви, че бъдещето на Видин като модерен европейски град зависи от общите усилия на всички - представителите на различни институции, на държавтната и местната власт, на гражданското общество.
На тържествената сесия в заседателната зала на Общински съвет – Видин, приветствия по случай Димитровден и празника на града отправиха Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан, председателят на Общинския съвет – инж. Владимир Тошев, кметът на община Видин – инж. Румен Видов, видински народни представители, кметовете на Враца, Лом и съседния румънски град Калафат, и други гости.
Кръстьо Спасов присъства на празничното откриване и освещаване на Социално-просветния център към катедрален храм „Успение на Св. Богородица”. Областният управител бе сред удостоените с благодарествена грамота от Видниския митрополит Дометиан за оказната помощ за изграждането на Дома. Проектът е реализиран по инициатива и с финансовата подкрепа на видинския ротариански клуб, община Видин и проект „Красива България”.



Гласувай:
0



1. анонимен - Царе сме на добрите речи и пожела...
03.11.2008 12:29
Царе сме на добрите речи и пожелания!!! Като говорят толкова хубаво и пожелателно, нека дадат пример и с делата си!!! За сега никой нищо не направи за този град - както сега, така и в миналия век!!!
цитирай
2. анонимен - ОРЛИН БИШКОВ ДЕПУТАТ
09.11.2008 19:35
ПРОЧЕТОХ, ЧЕ ОРЛИН БИШКОВ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ДЕПУТАТ. ДАЛИ Е ВЯРНО!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: korupciqvidin
Категория: Политика
Прочетен: 917368
Постинги: 173
Коментари: 1375
Гласове: 1795
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930