Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2020 14:45 - "Търси се главен секретар"(!?) или за нагласените предложения за работа на корумпирания виднски кмет Цветан Ценков
Автор: korupciqvidin Категория: Политика   
Прочетен: 43995 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Търси се секретар на Община Видин(!?) или за фалшивите работни оферти на видинския кмет Цветан Ценков.

 

Ако някога сте попадали на работна оферта, но никога не са Ви извикали на интервю не губете вяра в собствените си възможности, а направете проучване дали възложителят на офертата изобщо е имал намерение да Ви ангажира, дали изобо е имал намерение да ангажира някого, различен от определения от него предварително “човек” , а работната оферта е имала единствената цел да осигури привидна юридическа законост на дълбоко криминален акт, еманация на корупционна зависимост.

Може би се досещате, че главните герои на днешното повествование ще бъдат видинският кмет Цветан Ценков и неговият главен секретар Валери Г. Димитров, а обект на изложението - скандалният и криминален начин, по който лицето Цветан Ценков назначи лицето Валери Димитров за главен секретар на Община Видин далеч преди официалното обявяване на  кандидатурата, и далеч преди официалното му назначаване на длъжност, в процедура при която той е бил единствено достойният кандидат за позиция с размер на месечното трудово възнаграждение от 2700 лв. 

Хронология на фактите.

Още на първото заседание на новия Общински съвет , след проведените избори за местната власт, новоизбраният общински съветник Валери Георгиев Димитров се отказва от поста си на Общински съветник и се пренася в кабинета на главен секретар на Община Видин. Физическото му настаняване се случва още в деня, в който Цветан Ценков влиза официално във високата сграда на площад “Бдиници” ( Виж приложеното пълномощно). Търсейки възможност, обаче  за официализиране и придаване на юридическа легитимност на избора на Валери Димитров двамата герои на нашето криминално повествование разбират, че има нещо такова, като Закон за държавния служител и Наредба за провеждане на конкурсите на държавните служители, който задължават възложителя , т.е Цветан Ценков да проведе конкурс за длъжността Главен секретар на Община Видин. След едномесечен активен период на “умствена дейност” “почтения” и “ симпатичен “ новоизбран видински кмет с бръсната глава и лицето Валери Димитров решават да финтират законоустановения ред за назначаване на държавни служители, като на 1 декември 2019 година публикуват обява в платформата Джобс.бг (Jobs.bg) със съдържание, че се “търси секретар на Община Видин”. Възнаграждението от 2700 лв, определено за длъжността е изключително примамливо за най-бедния град в България и Европа и множество качествени и образовани млади хора от Видин кандидатстват за позицията.

Досегашното изложение на хронологията и фактите, обаче е само комедийната част от нашия криминален разказ. Гротескната и пародийната част е, че нито един от кандидатествалите за позицията не е поканен на интервю. Така чрез тази юридическа хватка по дерогирането на правния порядък единственият допуснат до участие и “най-достоен кандидат” за позицията на главен секретар на Община Видин е Валери Георгиев Димитров.  В бутафорна процедура, на чийто сюжет биха завидяли и Илф и Петров , при която Валери Димитров решава собственоръчно изготвен от него тест,и в присъствието на Борислава Борисова, Цветанка Дуцова и Ани Каменова Валери Георгиев Димитров е избран за главен секретар на Община Видин , датата на провелия се “нагласен конкурс с единствен участник е 17.12.2019 година ( Виж файла).

 

 

 

 

 

 

 Чл. 4. (1) Конкурс се провежда задължително преди назначаване на държавен служител на незаета длъжност в администрацията  от Наредба за провеждане на конкурсите на държавни служители.

чл.10 от Закона за държавния служител :”Постъпването на държавна служба в съответната администрация задължително се предхожда от конкурс, който включва централизиран етап и децентрализиран етап. 

(2) Назначаването на всяка длъжност на държавен служител се извършва чрез конкуренция, основана на професионални качества. 

чл.10а.Конкурсът се обявява от органа по назначаването, който със заповед определя: 

1. длъжността, за която се провежда конкурсът; 

2. минималните и специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната длъжност; 

3. начина за провеждане на конкурса; 

4. необходимите документи, мястото и срока за подаването им, който не може да бъде по-кратък от 10 дни и по-дълъг от 14 дни от публикуването на обявлението за конкурса; 

5. общодостъпното място, на което ще се обявяватimage списъците или други съобщения във връзка с конкурса. 

(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2016 г.) Обявлението за конкурса се публикува в регистъра по чл. 61, ал. 1 от Закона за администрацията, в специализиран сайт или портал за търсене на работа и на интернет страницата на съответната администрация, а при липса на такава се поставя на общодостъпното място по ал. 1, т. 5. В обявлението трябва да се съдържат всички данни по ал. 1. 

 

 

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: korupciqvidin
Категория: Политика
Прочетен: 917385
Постинги: 173
Коментари: 1375
Гласове: 1795
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930