Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2007 01:46 - Изчезнаха тролеите на Видин
Автор: korupciqvidin Категория: Новини   
Прочетен: 3071 Коментари: 6 Гласове:
0



Постановление за отказ да се образува наказателно производство от 10.02.2003 г. на Окръжна прокуратура - Видин относно твърдение за извършено корупционно престъпление, “Изчезнаха тролеите на Видин”.
Окръжна за прекратяване. Прокуратурата е върнала преписката на РДВР – Видин за извършването на допълнителна проверка. В резултат на конкретните указания РДВР изисква от Държавен архив – Видин документи по случая. Към преписката е приложена справка, че в Държавен архив – Видин не е открита кореспонденция за целево финансиране и изграждане на тролейбусна линия в гр. Видин, но било отразено че изграждането й било замразено. В постановлението се сочат обяснения на кмета на община Видин  Иван Ценов, че отпуснатите средства били изчерпани. Прокуратурата приема, че Иван Ценов е разпоредил охрана на тролейбусната линия. Прокуратурата мотивира отказа да образува наказателно производство със събраните по преписката материали и с наличието на обективни причини за реализирането на проекта (сочи, че в този см. е и Решение № 277–76 – І. н. о. на ВС на РБ). Като приема, че липсват данни за извършено престъпление от общ характер прокуратурата постановява отказ да образува наказателно производство и прекратява преписката.


Тагове:   видин,


Гласувай:
0



1. анонимен - Скоро на видинската общинска мафия ...
25.04.2007 00:34
Скоро на видинската общинска мафия ще бъде запратена на бунището на историята и тогава ще има найстина кървава разплата. Случият Лъчезар николов ще бъде по-скоро благопожелание.
цитирай
2. анонимен - Lele, mnooooo zaplashitelnooo...
04.05.2007 01:37
Lele, mnooooo zaplashitelnoooooooooo
цитирай
3. анонимен - И какво стана, тези които най-...
04.05.2007 01:47

И какво стана, тези които най-много нарушават законите в Република България, срещу който се водят дела съда, и има проверки има констатации на различни институции , тези биват изпращтани в Брюксел, я като евронаблюдатели, я като представители в европарламента и отговарят за различни ресори. Това държава ли е? Това е Стефан Софиянски , Иван Ценов и кои знае колко други ще заминат!!!!
цитирай
4. анонимен - Общински съвет гласува за строи...
04.05.2007 01:51
Общински съвет гласува за строителство на даден обект. След което кмета на Община Видин обявява обществена поръчка, сключва се договор с въпросната фирма. След което още през 2004г. общински съвет взе решение засъздаване на строителна група в общината от 30 човека. Общината след което превежда парите на строителната фирма спечелила обществената поръчка. И на обектите се изпраща строителната бригада от общината, която получава заплата от общинските, нашите пари с които си пращаме данаци. Дано има институция която наистина не само да говори, че се бори с корупцията , а да докаже с действия и наистина да бъде потърсена отговорност на нарушителите на издочването на държавния и общински бюджети. По този начин общи работници 30 на брой строят сгради без да имат представа за това. ДНСК остава безмълвна . А общината се превръща в строителна фирма
цитирай
5. анонимен - Служители от Окръжна прокуратура ...
04.05.2007 01:59
Служители от Окръжна прокуратура Видин и полицията прикриват общински съветници от Партия ,,Рома" срещу които има преписки за нарушаване на обществения ред. Въпросните господа са на известна ромска фамилия.Тези господа безчинсваха в две Видински заведения. Срещу тях бяха образувани преписки които все още не са приключили,въпреки,че са от миналата година.Срещу тях има и много проверки в злоупотреби с изкупуването на черни и цветни метали.Но засега прокуратурата мълчи, независимо че шахтите в града бяха разграбени и хиляди метри проводници. Дано от Главна прокуратура започнат проверка по тези сигнали.
цитирай
6. анонимен - По предложение на Кмета на Видин д-р ...
04.05.2007 02:04
По предложение на Кмета на Видин д-р Иван Ценов Общински съвет е отдал турския "Телеграф", който е паметник на културата в града - на частно сдружение, в което участва съпругата му. Той е отдаден за безвъзмездно ползване за 10 години . Имаше проверки, беше изнесена информация и по време на извънредно заседание на Комисията за координация на работата по борбата с корупцията /ККРБК/ към Министерски съвет през 2004г. Имаше достатъчно доказателства, но прокуратурата замълча. На всичко отгоре по предложение на кмета в списъка за Капиталови разходи приет през 2006г от Общински съвет Видин за турския ,,Телеграф " са отпуснати още 50 000 лв за реконструкция. Ха сега нека, институциите покажат, чий интереси защитават, на хората, или на тоталния грабеж, от кмета в съучастие с по- голяма част от общинските съветници. В замяна на това общинските съветници, получават апетитни места за строителство на магазини, апартаменти, на свои роднини, съпруги, деца. А прокуратурата мълчи ли, мълчи, навярно се досещате защо? А това не може да се скрие, всичко се знае дано, поне от Европейските държави изпратят екипи да видят как се борят с корупцията, нашта прокуратура, съд , а и нашите политици.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: korupciqvidin
Категория: Политика
Прочетен: 917666
Постинги: 173
Коментари: 1375
Гласове: 1795
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930